Binnenkijken bij

Alexander en Lindy

Binnenkijken bij Alexander en Lindy: een ruime keuken die rust uitstraalt

Het huis van Alexander en Lindy is een prachtige oude boerderij, maar sinds de jaren ’70 was er qua indeling niet veel meer aan gebeurd. Het stel besloot om de gehele woning te verbouwen en daar hoorde ook een nieuwe keuken bij. Ze kozen voor Schepers Keukendesign om hun visie werkelijkheid te laten worden. Hieronder vertelt Alexander meer over dit project.

Realisatie door Schepers Keukendesign

Op zoek naar de juiste partner om de keuken te laten realiseren, gingen Alexander en Lindy langs verschillende keukenspecialisten. “We zijn via mond-tot-mond reclame bij Schepers Keukendesign uitgekomen”, vertelt Alexander. “Uiteindelijk paste hun aanbod het beste bij onze wensen, evenals dat hun offerte het beste aansloot bij ons budget.”

Een ruime keuken in huiskamersfeer

“We wilden er geen monumentale of ultramoderne keuken van maken”, vervolgt Alexander. “Zelf hebben we niet zoveel met kookeilanden en andere onnodige toevoegingen. Het was voor ons vooral belangrijk dat de keuken goed zou aansluiten bij de sfeer van onze boerderij en het een soort huiskamersfeer zou krijgen. We hebben daarom expres gekozen voor houten frontjes en geen bovenkastjes. Het is een klassieke houten keuken geworden met de kwaliteit van nu.”

Van afgesloten naar open

Voorheen was de keuken een afgesloten ruimte, maar nu is het een integraal onderdeel van de leefruimte. Alexander legt uit: “Het was eerst helemaal anders. Het was een afgesloten keuken, omringd door muren. Je kon er ook helemaal niet zitten. De keuken stroomt nu over in de woonkamer, waardoor er een gezellige leefruimte ontstaat.”

De keukenverbouwing was slechts een onderdeel van een groter geheel. De zolder is erbij getrokken, veel ruimtes zijn opengebroken en er is een hele rustige sfeer gecreëerd.

Geluk in rust en ruimte

“De keuken is geslaagd voor ons omdat het huiselijker is”, aldus Alexander. “Het is geen typische keuken; het lijkt meer op meubels die zijn toegevoegd aan de woonkamer dan dat het een aparte ruimte is. We hebben grote lades, materialen met een rustige kleurstelling en er zijn geen onnodige dingen toegevoegd. Het straalt een algemene sfeer van rust uit en er is heel veel werk- en opbergruimte.”

Samenwerking met Schepers Keukendesign

Over de samenwerking met Schepers Keukendesign zijn Alexander en Lindy tevreden: “Kevin – de persoon die ons hielp – voelde goed aan wat we zochten. Het was een goede klik waarbij er goede adviezen werden gegeven over alle mogelijkheden. Daarna heeft hij ervoor gezorgd dat onze visie mooi is vertaald naar dit eindresultaat.”