Binnenkijken bij

Anne en Steven

Tijdloze keuken in originele, warme kleurencombinatie

Voor de nieuwe, tijdloze keuken in hun jarendertigwoning vonden Anne en Steven slim extra ruimte door de naastgelegen bijkeuken optimaal te benutten. Dankzij het ontwerp dat ze in samenspraak met Schepers Keukendesign uitwerkten is bovendien mooi een verbinding gelegd tussen keuken en woonkamer.

Een tijdloos keukenontwerp was het idee, maar toch liefst iets ‘anders dan anders’. De even originele als elegante combinatie van kleuren waar ze op hoopten, vonden Anne en Steven bij Schepers in de lichte kleikleur van de onderkasten met het warme notenfineer dat er zo mooi mee contrasteert. ‘Wij hadden al het idee om de keuken de kamer in te laten lopen om voldoende keukenblad en kastruimte te realiseren’, vertelt Anne. ‘Samen met Erik Schepers hebben we verder nagedacht over de logische loop.’

Bosch keukenapparatuur

De bijkeuken is een aparte ruimte, maar zit letterlijk naast de deur en daar heeft de Amerikaanse koelkast zijn plek gekregen. Handig, omdat die ruimte dus ‘open bleef’ in de keuken. Daarin hebben ze de keukenapparatuur van Bosch dus riant plek kunnen geven. Naast de beide ovens (een bakoven en een combimagnetron) zit de vaatwasser en in de hoek beneden zit de grote Le Mans-kast.

Dressoirkast

De combinatie van gesloten en open bovenkasten geeft het hele plaatje een levendig aanzicht en de eenheid met de woonkamer wordt benadrukt met de dressoirkast ‘om de hoek’ in hetzelfde notenfineer. Een mooie én functionele toevoeging in het totaalontwerp. Het licht gemêleerde keukenblad van composiet wijkt heel subtiel af van de kasten eronder.

‘Via vrienden waren wij getipt om eens bij Schepers Keukendesign te gaan kijken en dat is erg goed bevallen’, zegt Anne. ‘Elke dag denk ik in de keuken nog weleens: we hebben overal de goede keuzes gemaakt. We zijn er echt ontzettend blij mee.’