Binnenkijken bij

Els en Adri

Een veelzijdige keuken in een relatief beperkte ruimte

De oude, wat oubollige keuken ging eruit en in de plaats ervoor kwam deze nieuwe keuken: strak en eigentijds, zwart en stoer. En een prachtig voorbeeld van hoe een hele veelzijdige keuken prima te realiseren is in een relatief beperkte ruimte.

Wat helpt bij het ten volle benutten van de beschikbare ruimte is de grote kast die achter de deur in de keuken zit. Daar hebben Els en Adri plek zat om al hun voorraad te bewaren en daar staat een tweede koelkast. Daardoor was er bijvoorbeeld geen noodzaak voor bovenkastjes, wat de keukenindeling strakker en ruimtelijker houdt.

Zwarte keuken
In de lichte omgeving komt een donkere keuken mooi tot zijn recht. Die brengt warmte en sfeer. ‘We wilden graag een zwarte keuken, maar hij moest niet te ‘hard’ zijn. Erik Schepers stelde deze betonlook voor. Dat is zo fijn aan de samenwerking met Schepers Keukendesign: Erik begrijpt wat je wilt en komt daarbij met goede voorstellen.

Composiet werkblad
De keuken krijgt een stoere uitstraling door het grijze werkblad van dik composiet en van de stevige grepen. Dat aanzien heeft de keuken ook vanuit de woonkamer, omdat er in de voorkant van het kookschiereiland ook kasten zitten. Met de Bora inductieplaat, met kookveldafzuiging, koken Els en Adri met het gezicht naar de woonkamer toe.

LED-verlichting
In de hoge wand ertegenover bouwde Schepers Keukendesign de nog zo goed als nieuwe stoomoven die Els en Adri nog hadden in, samen met een extra bakoven – ook van AEG. De Quooker brengt veel gebruiksgemak en daarboven is de plank zowel een functioneel als decoratief element, met de led-verlichting die in alle sterkten en kleuren in te stellen is. Een fraaie finishing touch.