Binnenkijken bij

Mariola en Dennis

Greeploze keuken gecombineerd met een antraciet composiet werkblad

Deze strakke keuken – modern van design en uitgevoerd in smetteloos hoogglans wit – biedt Mariola en Dennis alles wat ze wensen. Met kwalitatief goede apparatuur en een keukenindeling waarbij Schepers Keukendesign de ruimtelijkheid altijd in het oog hield.

‘We hadden al wel wat ideeën bedacht voor de opstelling van de keuken’, vertelt Mariola. ‘En daarmee hebben we meerdere keukenzaken bezocht. Bij Schepers Keukendesign hadden we het beste gevoel. Erik Schepers gaf ons tips waarmee we nog altijd heel blij zijn. Bijvoorbeeld om het eiland niet té groot te maken, zodat je de werk- en loopruimte eromheen bewaart.

Hoogglans wit en antraciet
De strakke, hoogglans witte en greeploze keuken wordt gecombineerd met een antraciet composiet werkblad. ‘We hebben er bewust voor gekozen om de Quooker en gootsteen op het eiland te plaatsen en aan de andere kant te koken. Dat kwam beter uit met de afzuigkap. Anders hadden we boven het eiland een koof moeten maken.’ Pronkstuk in het eiland is zonder meer de fraaie Boretti wijnklimaatkast.

Apothekerskast
Ertegenover hebben Mariola en Dennis een combimagnetron (met zelfreinigend pyrolyse-systeem) en een koffiemachine van Bosch. Aan de kant van de muur zit de grote koel-vriescombinatie. De apothekerskast ertussenin is een uitkomst. ‘Daar zit ontzettend veel ruimte in’, is Mariola enthousiast. ‘Het is een complete voorraadkast. Met alle laden in het eiland en onder de inductieplaat hebben we zelfs ruimte over in de keuken!’

Bosch koffieapparaat
Maar het allerfijnst vinden ze… het koffieapparaat. ‘Dat wilden we zó graag. Het is heerlijk. Niet alleen voor de gewone koffie, ook voor een latte macchiato of een cappuccino. We drinken erg veel koffie nu en we vinden het er nog mooi uitzien ook. Zo vaak neem je geen nieuwe keuken. Dan kun je het maar beter meteen goed doen ook.’