Binnenkijken bij

Tanja en Joffrey

Het composieten keukenblad is doorgetrokken aan de zijkanten

De nieuwe keuken van Tanja en Joffrey is overzichtelijk en ruimtelijk ingedeeld. Met een strak en functioneel werkblok aan de ene zijde en een prachtig, decoratief kastmeubel ertegenover waarin op fraaie wijze de keukenapparaten hun plaats gekregen hebben.

Ze hadden de opstelling zelf al zo bedacht en werkten die verder uit in nauwe samenwerking met Erik Schepers van Schepers Keukendesign. ‘Hij had buren van ons ook al geholpen en wij vonden het prettig om samen te werken met een kleinere, zelfstandige keukenspecialist. Het was een beetje improviseren in coronatijd, maar Erik is toen bij ons thuis geweest om ideeën over de nieuwe keuken uit te wisselen.’

Zwarte Quooker, spoelbak
Op het lage werkblok is het composieten keukenblad doorgetrokken aan de zijkanten. Het blad is extra diep en datzelfde geldt voor de kasten en laden eronder. De open uitstraling van de keuken is benadrukt door geen bovenkasten te nemen. Dankzij de kookveldafzuiging in de BORA inductieplaat is ook een afzuigkap overbodig. De zwarte Quooker en spoelbak hinten mooi naar de kozijnen.

Wijncorner
De hoge houten kasten met hun stoere grepen hebben echt de uitstraling van een meubel en daaraan draagt de plaatsing van de keukenapparatuur bij. De twee Bosch ovens (een hoge stoomoven en een oven met magnetronfunctie en warmhoudlade eronder) zijn ook weer mooie zwarte accenten, zoals we die meer zien terugkeren. De wijncorner – de nis met de glazen erin en de wijnklimaatkast eronder –  is een extra sfeerelement in de ruimte. Een fijne luxe is de grote koelkast, over de hele hoogte van het meubel. Die ruimte was er, omdat Tanja en Joffrey nog een aparte vriezer hebben in de garage.

Ze gingen zeker niet over één nacht ijs bij het maken van hun definitieve keuze voor de invulling van beide meubels en kijken met plezier terug op de medewerking die ze daarbij ervoeren van Schepers Keukendesign. ‘Het hele proces is voor ons naar wens verlopen. Niets was Erik te veel: als er nieuwe ideeën kwamen, van onze of zijn kant, paste hij die altijd toe in een nieuw concept. Bij de installatie kan er altijd eens iets mis gaan, maar dan werd dat meteen netjes opgelost. We zijn er heel tevreden over geweest.’