Binnenkijken bij

Sandra en Stephan

Onze donkere keuken is riant in bergruimte, maar ook in comfort voor de gebruiker

Ze kregen een imposante ruimte voor de keuken in hun nieuwe woning en Sandra en Stephan gaven die een passende invulling: even imposant, maar sfeervol en uitnodigend tegelijk. Hun donkere, moderne keuken is een heerlijke ruimte geworden om in te werken en te leven en is voorzien van alle gemakken die ze zich wensten.

Sandra en Stephan lieten zich inspireren in de showroom van Schepers Keukendesign. Ze hadden alle vrijheid voor hun keukenontwerp en gingen het proces heel open minded in. ‘We hadden wel een paar ideeën. We wilden graag een eiland met een bargedeelte eraan om gezellig te kunnen zitten en we dachten aan een donkere keuken, omdat de ruimte licht is’, vertelt Sandra. ‘En een grote koelkast en een grote vriezer waren een wens. Die hebben we ook gekregen. Maar in kleuren of materialen hadden we ons nog niet echt verdiept.’

Gemarmerd keramiek
Bij Schepers Keukendesign vonden ze de stoere, donkere en greeploze kastenfronten en het prachtige gemarmerde werkblad van keramiek, de onmiskenbare eyecatcher in de keuken. Eiland, hoge wand en het keukenblok onder het raam voorzien gezamenlijk riant in bergruimte, maar ook in comfort voor de gebruiker.

Sensorkraan
De BORA kookplaat valt mooi ‘weg’ in het werkblad. ‘Dat je dankzij de kookveldafzuiging geen afzuigkap meer nodig hebt, daar zijn we erg blij mee’, ervaren ze. Het werkblad blijft verder vrij, omdat apparatuur en kranen een plekje op het aanrecht langs de muur hebben. Ze hebben zowel een Quooker als een sensorkraan van miscea. ‘Die hoef je nooit aan te raken, wat fijn hygiënisch is. En hij is erg mooi ook.’ In de hoge wand hebben Sandra en Stephan naast de al genoemde koelkast en diepvries een oven en een combimagnetron – de laatste met warmhoudlade eronder, die ook de symmetrie bewaart.

‘Via onze aannemer kwamen we met Erik Schepers in contact. Het gevoel was meteen goed toen we daar kwamen. Er is zó veel mogelijk bij Schepers Keukendesign, ook qua maatwerk. Dat was wat we zochten, het is allemaal super verlopen.’