Binnenkijken bij

Robin en Jennifer

En de keuken heeft echt een wauw-effect.

Tijdens een verbouwing in huis trokken Robin en Jennifer de bijkeuken bij de keuken. Dat gaf hen de ruimte om samen met Schepers Keukendesign een hele grote, stoere woonkeuken te realiseren.

Het is een stoere, moderne, zwarte keuken geworden. Met een al even stoer TopCore werkblad op het bijna 5,5 meter lange keukenblok; met daarin de Bora inductieplaat, de Quooker Flex met ingebouwd zeeppompje en de stijlvolle wijnklimaatkast van Boretti. ‘We wilden vooral een warme en gezellige sfeer creëren in de keuken, zodat je je welkom voelt als je binnenkomt’, vertellen Jennifer en Robin.

Kleuren en materialen
‘Op aanraden van onze installateur zijn we naar Schepers Keukendesign gegaan. Na het eerste oriëntatiegesprek gingen we met een heel fijn gevoel de deur uit. Wij hebben vier opgroeiende kinderen en een bloembollenbedrijf, dus de keuken moest ook makkelijk en werkbaar zijn. Erik Schepers hielp ons prettig mee als we vragen hadden over kleuren en materialen. Hij luisterde naar onze wensen en had veel geduld. Zijn inbreng hebben we als heel prettig ervaren.’

‘We hebben Erik de vrije hand gegeven bij het invullen van de ruimte. Wij wilden zelf onder andere graag een warmhoudlade, een Quooker, een grote koelkast en (als het kon) een grote vriezer en een wijnklimaatkast. Erik tipte de stoomoven van Bosch – die is heerlijk ruim en zelfs afbakbroodjes, cake en taarten smaken net iets lekkerder met een beetje stoom tijdens het bakproces – en de kookplaat van Bora waarmee we heel blij zijn.’ De koelkast en vriezen zijn inderdaad allebei 1,80 meter hoog geworden.

Hoge kastenwand
De hoge kastenwand is verzonken in de muur. De muur waar de klok aan hangt is 30 centimeter breder gemaakt, op aanraden van Erik. Schepers maakte vervolgens een ombouw van hout waar de kastenwand zo ingeschoven kon worden. ‘Een heel mooi effect. De wand lijkt er ook niet zo kolossaal door.’ De stoere, grote handgrepen passen fraai bij de uitstraling van de keuken en zijn praktisch bovendien, omdat er zo niet overal vingerafdrukken van de kinderen achterblijven.

Het meest genieten Robin en Jennifer van alle ruimte. Aan het lange werkblad kun je prima met drie, vier man naast elkaar staan zonder elkaar in de weg te lopen. ‘Dat geeft veel rust. Met onze grote eettafel is de keuken het centrale punt in huis geworden en het hart van ons gezin. En de keuken heeft echt een wauw-effect. Als we visite hebben blijft die de keuken altijd even bewonderen.’