Binnenkijken bij

Esther en Rick

Binnenkijken bij Rick en Esther: een stoere zwarte keuken met een schiereiland

In hun nieuwe appartement wilden Rick en Esther een keuken die niet alleen functioneel, maar ook tijdloos was. Ze kozen ervoor om hun droomkeuken te laten realiseren door Erik van Schepers Keukendesign, een bekende naam in de regio. In deze binnenkijker nemen we een kijkje in hun stoere zwarte keuken, waar vakmanschap en elegantie samenkomen.

Kennismaking met Schepers Keukendesign

Rick en Esther waren niet onbekend met Erik van Schepers Keukendesign. “Het bedrijf van Erik zit bij ons in de gemeente”, vertelt Rick, “en we horen niets anders dan dat hij zijn afspraken nakomt en dat hij goed meedenkt met wat je wilt. Hij is heel duidelijk en concreet in zijn plannen en als je dat vaak van andere mensen hoort dan is het een logische keuze om bij hem langs te gaan. Daar werden we toen ook meteen goed geholpen.”

Een echte eyecatcher

De keuken van Rick en Esther is een ware blikvanger in hun appartement. Het schiereiland, dat centraal is gepositioneerd, fungeert niet alleen als kookgedeelte maar zorgt er ook voor dat het makkelijk is om contact te houden met de rest van het appartement. Vanachter de kookplaat kijk je zo de ruimte in. De keuze voor een diepzwarte kleur voegt een vleugje luxe toe, terwijl een subtiel patroon het geheel een uniek en stoer karakter geeft.

De keuze voor een slimme indeling

“In eerste instantie stond er een hoekkeuken op de bouwtekening”, legt Esther uit. “Dat vonden wij zelf niet mooi omdat het dan afgesloten van de rest van het appartement voelt. Je staat in een hoekkeuken namelijk altijd met je rug naar iemand toe als je aan het koken bent. Wij hebben toen zelf bedacht om een andere opstelling te doen met een schiereiland. Erik vulde ons daar goed aan door voor te stellen om de afzuigkap te vervangen voor een ingebouwd afzuigsysteem. Dat vinden wij een stuk mooier.”

Een tijdloos meubelstuk

Het stel is bij het ontwerpen van de keuken begonnen met het kiezen van de kleur. “Als je voor rood, groen of blauw kiest, dan is de kans aanwezig dat je daar na verloop van tijd weer op uit bent gekeken”, aldus Esther. “Om deze reden wilden we graag een neutrale kleur.

De ruimte is groot, open en heeft veel ramen, dus we dachten dat het eerder een donkere dan een lichte kleur kon gebruiken. Het heeft zo echt een tijdloze look gekregen.”

“Daarnaast vinden wij het mooi dat het niet voelt als een aparte ruimte, maar juist als een deel van het appartement”, vult Rick aan. “Het is een soort meubelstuk wat in je interieur moet passen. Met het schiereiland en deze kleur is dat goed gelukt vinden wij.”

Vakmanschap en betrouwbaarheid

Het proces van samenwerken met Erik van Schepers Keukendesign was voor Rick en Esther een aangename ervaring. “Eigenlijk alles ging alles goed”, aldus Rick. “Er was alleen een oven niet leverbaar, maar dat werd bijzonder goed opgelost door een ongebruikte oven uit de showroom voor dezelfde prijs mee te geven, ondanks dat die van een hogere kwaliteit was. Een van de grote voordelen aan een lokale keukenspecialist is dat zij via korte lijntjes vaak meedenken in oplossingen. Dat is tijdens dit project ook zeker gebleken.”