Binnenkijken bij

Karin en Martijn

Binnenkijken bij Karin en Martijn: Een Scandinavische Keuken vol Functionaliteit en Persoonlijkheid

In deze binnenkijker nemen we een kijkje in de keuken van Karin en Martijn, die hun keuken hebben laten bouwen door Schepers Keukendesign. Karin deelt haar ervaringen over het proces en de keuzes die zij hebben gemaakt.

De zoektocht naar de perfecte keuken

Karin, Martijn en hun kinderen stonden voor een belangrijke keuze in hun leven: verhuizen of een renovatie. Ze kozen voor een nieuw huis en daar hoorde natuurlijk ook een nieuwe keuken bij. Karin legt uit: “We hebben met verschillende keukenboeren gesproken en gekeken naar wat we wilden. Erik en het team bij Schepers Keukendesign namen echt de tijd voor ons. Ze hebben ons geholpen om alle mogelijkheden en opties samen te bespreken, en zo kwamen we uit op deze frisse, Scandinavische keuken.”

Scandinavische keuken met stoere elementen

De keuken van het stel straalt een Scandinavische sfeer uit, met veel houten elementen. Het werkblad heeft een betonlook en heeft een stoere en robuuste uitstraling. “Het blad ziet eruit alsof het een beetje geleefd is, met krassen erop. Dat geeft het een stoer en robuust karakter. Het is een grote ruimte dus wij vonden dat het ook wel een grote keuken verdiende.”

Vol functionaliteit

Naast het esthetische aspect was functionaliteit een belangrijke factor bij het ontwerp van de keuken. “We wilden graag een kookeiland met twee zitplekken, zodat mensen gezellig kunnen plaatsnemen terwijl ik aan het koken ben. Ook hebben we gekozen voor twee ovens, aangezien dat gewoon heel handig is als je voor gasten iets klaarmaakt of wanneer je het avondeten voor iedereen tegelijk klaar wilt hebben.” Een Quooker en een ruime koelkast waren andere wensen van het stel, en deze zijn allemaal in de keuken geïntegreerd.

Een Scandinavische keuken om in te leven

De keuken is niet alleen een functionele ruimte, maar ook een plek waar het gezin graag tijd doorbrengt. Karin: “Ik ben eigenlijk altijd in de keuken. Het is mijn favoriete plek in huis. Als er vrienden over de vloer komen, is de keuken het middelpunt van gezelligheid. Tijdens mijn verjaardag stond al het eten op het keukeneiland en stonden we er met z’n allen omheen, genietend van elkaars gezelschap. Je hebt ook altijd contact met elkaar als je in de keuken staat. De gesprekken kunnen gewoon doorgaan zonder dat je erbuiten valt. Het is echt een leefkeuken geworden.”

De service van Schepers Keukendesign

Karin is vol lof over de service en het vakmanschap van Schepers Keukendesign. Ze benadrukt de betrokkenheid van het team. “Erik en Kevin hebben echt met ons meegedacht en hadden veel geduld. Ze hebben ons goed begeleid in het hele proces, van ontwerp tot plaatsing. Eventuele problemen werden snel opgelost en ze waren altijd bereikbaar. Het voelde alsof we echt in goede handen waren. De man die de keuken kwam plaatsen was ook echt een vakman. Ik heb niks meer dan lof voor Shepers Keukendesign.”