Binnenkijken bij

Yvonne en Wim

Een warme olijfgroene keuken, in combinatie met een stoer werkblad in een grijze betonlook

Hun voormalige werkmanshuisje (1930) lieten Yvonne en Wim jaren geleden uitbreiden met een ruime eetkeuken. Nu, ongeveer vijfentwintig jaar later, werd het tijd om de keuken nog eens helemaal te vernieuwen. Schepers Keukendesign hielp hen bij het realiseren van deze landelijke keuken, in de stijl die bij het karakter van de woning past.

‘Ja, dat hoort zo. Vinden wij tenminste’, zegt Yvonne. ‘We wilden nog één keer een hele nieuwe keuken hebben en zijn bij Schepers Keukendesign gaan kijken om ideeën op te doen. Een zwarte of een witte keuken wilden we in ieder geval niet, dat vonden we te modern voor dit huis. Je moet er een beetje in kunnen leven.’ De keuze viel op deze warme olijfgroene keuken, in combinatie met een stoer werkblad in een grijze betonlook.

Kookschiereiland
In het ontwerp werkte Erik Schepers binnen de contouren van de bestaande keuken. Yvonne en Wim wilden de vloer, met vloerverwarming, niet openbreken en het leidingwerk ongemoeid laten. De keuken bleef in grote lijnen op dezelfde plaats. Het werd alleen een kookschiereiland met een lange wand in plaats van de vroegere hoekkeuken.

Schouw
De lange schouw aan de muur ten slotte, met het Delfts Blauw erop, vormde het kader voor de apparatuur aan de lange wand. ‘Ik ben zelf niet zo groot, dus hoger hoefden de kasten ook niet te zijn’, lacht Yvonne. Er is slim gebruik van de schouw gemaakt door de nieuwe afzuigkap erin te verwerken. Aan het koken op inductie waren ze snel gewend en ook de stoomfunctie in de stoomoven wordt inmiddels regelmatig gebruikt.

Quooker, freshladen
‘De Quooker namen we eigenlijk op advies van Erik, maar die vinden we fantastisch nu we hem hebben. Ideaal, ik pak nu elke avond een kop thee’, zo is Yvonne enthousiast. ‘En de koelkast is geweldig. We hebben er freshladen in, waarin de groenten veel langer vers blijven. Daar zijn we heel blij mee!’