Binnenkijken bij

Roland en Anita

Saliegroene keuken in Anna Paulowna: een modern ontwerp dat licht en ruimte samenbrengt.

Roland en Anita wilden hun benedenverdieping meer licht, ruimte en samenhang geven. Dat leidde tot een complete herinrichting van hun woning én een nieuwe, moderne keuken. Ze schakelden Schepers Keukendesign in om dit voor elkaar te krijgen. Roland vertelt over het resultaat.

Een keuken als onderdeel van het geheel

“Eigenlijk wilden we de hele verdieping breed aanpakken. We waren op zoek naar meer lichtdoorval door het huis heen en een betere doorkijk dwars door de woning. Dat betekende ook dat we structureel een aantal zaken moesten aanpakken.”

In de nieuwe indeling is de keuken niet langer een losstaand onderdeel, maar echt onderdeel geworden van de leefruimte. Zo had het stel vroeger een losse servieskast en nu zijn alle functies samengebracht.

Een ontwerp dat past bij wie wij zijn

Het stel bezocht meerdere keukenspeciaalzaken, maar voelde zich het meest op hun gemak bij Schepers. “We kregen daar meteen een goed gevoel. Zij vertaalden onze ideeën het beste naar een ontwerp. En ze dachten goed met ons mee. We hebben het ontwerp twee, drie keer rustig aangepast voor we ergens een handtekening onder zetten.”

Een must voor hen was de Z-opstelling. “Die zorgt ervoor dat de keuken meer verbonden is met de woonkamer en de eetkamer. Er zat ook een wand die eruit moest voor meer licht. Dat was echt belangrijk.”

Een Keller keuken

De stijl van de keuken is moeilijk in één woord te vangen. “Het is niet heel strak, niet zwart-wit. Er mocht van ons wel kleur en speelsheid inzitten,” vertelt Roland. “We wilden geen keuken die te clean of afstandelijk aanvoelt. Het is meer: wees welkom bij ons. Een keuken met een beetje Brabantse gemoedelijkheid, in Noord-Holland.”

Ook de materiaalkeuze droeg bij aan die warme uitstraling. “We hebben gekozen voor een composiet werkblad met een honingraat en een kunststof toplaag. Geen steen, want dat klinkt zo hard als je er een pan op zet. Dit voelt gewoon prettiger.”

Licht, lucht en ruimte

Wat Roland misschien nog wel het meest waardeert aan de nieuwe keuken is de lichtinval. “Het licht dat nu binnenkomt, verandert de hele sfeer in huis. De keuken is echt open en luchtig geworden.”

Over de afzuiging is ook goed nagedacht. “We hebben bewust niet gekozen voor een Bora, want dan moesten we een nieuw gat naar de zijgevel maken. Bovendien zou dat veel ruimte kosten in de kastjes eronder.”

De service van Schepers Keukendesign

Roland kijkt met een goed gevoel terug op de samenwerking. “Het zit bij ons in het dorp, dus dat was al handig. Maar vooral: heel vriendelijk, goed bereikbaar en ze denken echt mee. Dat gaf vertrouwen.” Het eindresultaat is een keuken in Anna Paulowna die niet alleen modern oogt, maar ook persoonlijk aanvoelt. “Het is echt ónze keuken geworden,” besluit Roland. “Een plek waar alles klopt.”