Binnenkijken bij

Elly en André

Een modern klassieke keuken. Een tijdloze combinatie van wit met een antraciet-zwart werkblad

De aanbouw van een bijkeuken aan huis was voor Elly en André een mooie aanleiding om ook een nieuwe keuken uit te zoeken. Dankzij de vrijgekomen extra meters kreeg de modern klassieke keuken die ze vonden bij Schepers Keukendesign een bijzonder ruimtelijke uitstraling.

‘We kregen er extra meters bij doordat de bijkeuken naar een andere ruimte ging. Bovendien was onze keuken echt aan vernieuwing toe. De apparaten begonnen het allemaal te begeven’, lachen Elly en André. Ze hoorden via-via goede verhalen over het nabij gevestigde Schepers Keukendesign en besloten eens te gaan kijken.

Dat beviel. ‘We zijn door Erik Schepers erg prettig geholpen. Het hoekgedeelte van de keuken hadden we zelf op deze manier bedacht, maar Erik stelde voor om dat helemaal laag te houden en ertegenover een hogere kast met apparatuur neer te zetten. Dat geeft een extra ruimtelijk effect. Bovenkasten hadden we achteraf ook helemaal niet nodig. We hebben extra ruimte in de bijkeuken en in alle laden kunnen we heel veel kwijt. We hebben plek genoeg.’

Vaatwasser met lift
Veel keukenapparatuur is van Bosch: de afzuigkap, koelkast en combimagnetron. De vaatwasser is van AEG. ‘Ook een tip van Erik. Wij dachten aan een op hoogte geplaatste afwasmachine, maar hier zit een ComfortLift in. Daar zijn we blij mee.’ Koken doen ze op nog op gas. ‘We hebben de mogelijkheid van elektrisch koken bekeken, maar we hadden de gasaansluiting al. En we vinden het er mooi uitzien. De gaskookplaat en vaatwasser waren showroommodellen, prijstechnisch weer een voordeel.

De uitvoering is in een tijdloze combinatie van wit met een antraciet-zwart TopCore werkblad . Met stoere grepen en de tegeltjes als gezellige, klassieke touch. Het karakteristieke serredak wilden Elly en André graag behouden. ‘Erik heeft daar de schouw voor bedacht. Een uniek ontwerp, heel leuk geworden. Die schouw is het enige hoge element geworden.’