Binnenkijken bij

Irene en Marcel

Wit tegenover hout

De keuken is op originele wijze verbonden met de woonkamer in de nieuwe woning van Irene en Marcel. In de toonzaal van Schepers Keukendesign lieten ze zich inspireren door een kookeiland en eettafel als eenheid. De opstelling bleek prima in de ruimte te passen en dat resulteerde in deze gezellige leefkeuken: modern van design, met verschillende sfeervolle, natuurlijke tinten en elementen.

Irene en Marcel lieten hun huis zelf bouwen en dachten voor hun nieuwe keuken aan een opstelling met een kookeiland of kookschiereiland en een hoge kastenwand erachter. Ze lieten een indeling uittekenen, maar waren niet dolenthousiast. ‘We hadden ons al voorgenomen om ook bij Erik Schepers te kijken, omdat we daarover goede verhalen hadden gehoord. Bij Schepers zagen we een eiland als dit, met de eettafel er haaks aan. Dat vonden we gezellig, maar we wisten niet zeker of dat bij ons zou passen. Erik keek ernaar en zei dat het makkelijk zou lukken.’

‘Zo is het ook. We hebben heel veel ruimte rondom het kookeiland, met volop kastruimte aan beide zijden. Ideaal. En het is een leuke opstelling als je staat te koken, tussen je gezelschap aan tafel en met mooi uitzicht op de tuin. Als álle plaatsen aan tafel bezet zijn moet er even een stoel aan de kant tijdens het koken, maar wij zijn met z’n drieën thuis, dus dat komt haast nooit voor.’

Wit tegenover hout
Het grijze kookeiland heeft een werkblad van donker composiet. Dat is gecompenseerd met de natuurlijke houtlook van zowel de eettafel als in de kastenwand waarin onder andere de vaatwasser op hoogte, Bosch oven en koelkast een plekje gekregen hebben. De hoge kasten lijken op het eerste gezicht ondiep, maar dat optisch effect is gecreëerd met een ‘valse wand’. Er zit juist veel diepte in die kasten.

Een speciale vermelding voor Vermeers Melkmeisje tot besluit: ‘Daar zijn we zo blij mee. Het past precies bij deze keuken. Alle kleuren komen erin terug.’