Binnenkijken bij

Clarie en Barry

‘Wij houden van de strakke belijning van de kasten en laden in onze hoogglans witte keuken

Met de verbouwing van de keuken creëerden Clarie en Barry een extra ruimtelijke, open en lichte ruimte. Tevreden als ze waren over de vorige keuken die ze kochten bij Schepers Keukendesign kozen ze wederom voor een strakke, hoogglans witte keuken van Schepers.

‘De ruimte is zo groot dat we met de indeling alle kanten op konden, maar we besloten hem zo strak mogelijk te houden’, vertellen ze. Want: buiten staat een grote tafel op het terras en ze wilden liever niet dat een kookeiland de zicht- en looplijnen zou doorbreken. Ze haalden de deuren naar de keuken weg en vergrootten de doorgang; zo is een hele strakke keuken met een open doorkijk gerealiseerd.

Strakke belijning
Clarie en Barry waren zo blij met de keuken die ze in hun vorige huis hadden dat ze Erik Schepers een ontwerp lieten uitwerken in dezelfde stijl. ‘Het is inderdaad hetzelfde materiaal, tot en met de bovenkastjes met het matte glas aan toe. Wij houden van de strakke belijning van de kasten en laden. Dat zie je aan de vaatwasser onder het aanrecht; het lijkt alsof achter de smalle fronten ook laden zitten, maar dat is echt de afwasmachine.’

Biofresh
Naast de Quooker hebben ze op het aanrecht een BORA inductieplaat met kookveldafzuiging. ‘Dat werkt heel goed. Je hebt helemaal geen geuren meer in de keuken. De kinderen gaan soms in de tuin staan om die te ruiken’, lachen ze. In de hoge apparatenwand zitten twee ovens: een combi-stoomoven en een gewone bakoven met zelfreinigende pyrolyse-functie. ‘Heel prettig zijn daarnaast de biofreshladen waarin je etenswaren langer houdbaar zijn.’ Ook fijn: het extra diepe aanrechtblad van composiet dat extra werkruimte biedt.

‘Wij hadden de keukenopstelling zelf al zo in het hoofd. Erik Schepers heeft onze ideeën vertaald in de technische indeling. Wij waren zo tevreden over zijn service de vorige keer dat we nu graag zijn teruggekomen. Hij denkt goed mee met praktische tips en zorgt er zo voor dat je heel bewust je keuzes maakt.’